live

Veer 911 vaart weer

Het stormachtige weer, dat dinsdag voor problemen in de stad zorgde, hield woensdagochtend aan. In dit blog lees je alles over nasleep van de storm.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. Veer 911 vaart weer

  De veerpont tussen Velsen Zuid en Velsen Noord is ook weer begonnen met varen. Daarmee lijken de laatste problemen veroorzaakt door de storm die de afgelopen dagen over Amsterdam trok opgelost.

 2. Bijeenkomst straatroof Zuid afgeblazen

  De door de politie en stadsdeel Zuid georganiseerde informatiebijeenkomst voor bezoekers van het Vondelpark, onder het motto ‘snel gezien, snel gejat’ met praktische tips voor het verkleinen van straatroof, is vanwege de storm afgeblazen en staat voorlopig gepland op 5 juli.

 3. Metrostation Spaklerweg weer open

  Het gemeentelijke vervoersbedrijf GVB heeft metrostation Spaklerweg weer geopend. Dat betekent dat alle metrolijnen weer stoppen op het station.

  Spaklerweg werd gisteravond uit voorzorg afgesloten, nadat bouwplaten door de storm op de rails terecht waren gekomen. Ook vanochtend was het station nog dicht.

 4. Weinig schade door de storm

  De storm die vandaag en gisteren over Nederland trok, heeft weinig schade veroorzaakt. Er was vooral veel overlast, laat het Verbond van Verzekeraars vandaag weten.

  Door het geringe aantal schademeldingen komt het Verbond ook niet met een schatting van de schade. "Het gaat zeker niet om miljoenen."

  Opvallend was dat bij de meldingen die bij de verzekeraars binnenkwamen veel schade aan tuinmeubelen zat. Na de mooie dagen van afgelopen week stonden die veelal nog buiten.

  De verzekeraars raden mensen dan ook hun tuinmeubelen binnen of vast te zetten. "Het zal deze zomer vast nog wel een paar keer voorkomen dat we slecht weer krijgen. Het blijft Nederland."

 5. Spaklerweg voorlopig afgesloten

  Het gemeentelijke vervoersbedrijf GVB houdt metrostation Spaklerweg voorlopig gesloten. Volgens de woordvoerder is dat uit voorzorg vanwege de harde wind.

  De metro's rijden wel gewoon op schema, maar stoppen niet op station Spaklerweg. GVB heeft pendelbussen ingezet tussen de stations Van der Madeweg, Spaklerweg en Amstel.

 6. Minder IC direct-treinen

  Tussen Rotterdam Centraal en Amsterdam Centraal rijden vanochtend op de hogesnelheidslijn minder IC direct-treinen, als gevolg van de storm van gisteren. De extra reistijd kan oplopen tot 15 minuten. De NS verwachten dat alles rond het middaguur weer normaal rijdt.

 7. Vertraging met de bus

  Reizigers met de bus moeten op sommige buslijnen rekening houden met vertraging.

 8. Spaklerweg nog steeds dicht

  Ook de problemen op station Spaklerweg zijn nog niet voorbij. Metro's stoppen er momenteel niet, reizigers kunnen gebruik maken van een pendelbus.

  Spaklerweg werd gisteravond uit voorzorg afgesloten, nadat bouwplaten door de storm op de rails terecht waren gekomen.