Vaarverbod bij Somerlust en Weesperzijde wegens drukte

Pleziervaart op de Amstel. Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Pleziervaart op de Amstel.Beeld Hollandse Hoogte / ANP

De gemeente heeft de Amstel ter hoogte van Park Somerlust en de Weesperzijde tot verboden gebied verklaard voor bootjes. Het verbod geldt tot en met 30 september.

Het Parool

Dit besluit is genomen naar aanleiding van de grote hoeveelheid bootjes die zich de afgelopen tijd op deze plekken hebben verzameld. Het zijn populaire plekken om voor anker te gaan en te zwemmen. Het is hier op warme dagen zo druk dat mensen volgens de gemeente geen 1,5 meter afstand kunnen houden. Niet tussen boten onderling, en niet tussen mensen.

Het verboden gebied wordt gemarkeerd met een ballenlijn in het water. De gemeente kondigt aan dat er bij overtreding direct boetes worden uitgedeeld. Het gebiedsverbod geldt niet voor mensen die op de kade of het gras recreëren.

De gemeente heeft deze twee locaties uitgekozen vanwege de reeds terugkerende drukte, maar wanneer andere wateren binnen de stad te druk worden, worden daar mogelijk ook restricties opgelegd.

Park Somerlust bron van drukte

Het is niet de eerste keer dit jaar dat de gemeente in Park Somerlust beperkingen oplegt. Tijdens het Hemelvaartweekend werden honderden bezoekers door de politie weggestuurd, omdat er geen rekening werd gehouden met de coronamaatregelen. Ook werden er vorige week nog extra maatregelen getroffen om de drukte tegen te gaan. Toen werden er hekken om het park heen geplaatst en werden er beveiligers ingezet om de toeloop in de gaten te houden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden