UvA koploper in meldingen van discriminatie

Het aantal meldingen van discriminatie op de universiteiten en hogescholen is in heel Nederland toegenomen, meldt EenVandaag. Het hoogste aantal meldingen gaat over de Universiteit van Amsterdam.

Een protest op de UvA afgelopen zomer naar aanleiding van de onthulling van seksueel wangedrag van een docent. Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Een protest op de UvA afgelopen zomer naar aanleiding van de onthulling van seksueel wangedrag van een docent.Beeld Hollandse Hoogte / ANP

De universiteit spreekt van ‘goed nieuws’ omdat discriminatie zichtbaarder en bespreekbaarder wordt.

In het hoger onderwijs zijn er in 2019 bij vertrouwenspersonen op veertien universiteiten en twaalf hogescholen in Nederland zo’n 170 meldingen gedaan van discriminatie. In 2018 waren dat er 142, een jaar eerder nog 104.

Het hoogste aantal is vorig jaar gemeld op de Universiteit van Amsterdam (UvA): 22 meldingen van discriminatie. Dat waren er in 2018 nog 11. De meeste klachten kwamen binnen op de faculteit der geesteswetenschappen, blijkt uit een jaarverslag van de universiteit. Op basis waarvan wordt gediscrimineerd, is niet bekendgemaakt.

Goed nieuws

“Discriminatie komt helaas natuurlijk ook op universiteiten en hogescholen voor," zegt een woordvoerder van de universiteit. “Dat is jammer en onacceptabel. Tegelijkertijd is dit, hoe gek het ook klinkt, goed nieuws." Volgens haar weten studenten en medewerkers beter de loketten te vinden om discriminatie aan de kaak te stellen. "We willen naar een cultuur toe waarin we elkaar daarop durven aanspreken.”

Lyle Muns, voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond, noemt de cijfers een ‘topje van de ijsberg’. “Veel studenten die met discriminatie te maken hebben, gaan niet over tot een melding.” Hij weet niet of er van 'goed nieuws’ te spreken is. “Je weet niet of er wellicht daadwerkelijk een stijging in discriminatiegevallen is, of dat mensen inderdaad beter de loketten weten te vinden.”

Wegwijzers

Waar er in 2017 en 2018 gemiddeld 75 meldingen zijn gemaakt bij de vertrouwenspersonen op de UvA over ongewenst gedrag – inclusief, maar niet beperkt tot, discriminatie – zijn dat er in 2019 ook meer: 136. Daarvan komt het merendeel, zo’n 84, van medewerkers; 52 meldingen zijn gemaakt door studenten.

De UvA-woordvoerder heeft twee verklaringen voor de toename in het aantal meldingen. “In de maatschappij staat discriminatie weer hoog op de agenda, zeker na de dood van George Floyd." Bovendien is sociale veiligheid al langer een thema op de universiteit. De UvA heeft de afgelopen anderhalve jaar bijvoorbeeld ‘wegwijzers’ gecreëerd voor studenten en medewerkers in een onveilige situatie. Ook is er een nieuwe ombudsfunctionaris aangesteld.

Seksueel wangedrag

Deze zomer bleek dat studenten uit minderheidsgroepen zich minder vaak thuis voelen op de universiteit. Ook onthulde NRC dat een docent jarenlang studenten aan een masteropleiding seksueel heeft lastiggevallen. Toen bleek al dat het aantal meldingen bij vertrouwenspersonen niet strookt met de realiteit. Begin deze maand stelde een onafhankelijk rapport dat de universiteit de meldingen over deze docent niet voldoende serieus nam.

Uit een representatieve enquête die voor de zomer van 2019 onder 634 studenten is afgenomen, blijkt dat 7 procent met discriminatie te maken heeft gehad, zo staat in een jaarverslag. Dat zou inhouden dat er veel meer discriminatie plaatsvindt dan nu gemeld wordt op de universiteit die 34.000 studenten – en 6000 medewerkers – telt.

“We weten dat het aantal meldingen relatief weinig is," zegt de woordvoerder. “We zijn immers de grootste universiteit van Nederland.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden