Amsterdam Bewaar

Uitbreiding basisschool in Noord mag doorgaan

De bouw van de school in Noord mag doorgaan
De bouw van de school in Noord mag doorgaan © ANP

De bewonersvereniging die tegen uitbreiding van basisschool Stichting Cosmicus Onderwijs was, heeft van de rechter ongelijk gerkegen. De bouw mag doorgaan.

Volgens de gemeente was het gebouw van de basisschool vanwege schimmel en asbest onhoudbaar geworden om nog langer in les te geven

Maar de bewonersvereniging vond dat de gemeente ten onrechte een omgevingsvergunning heeft afgegeven. Dit zou in strijd zijn met het bestemmingsplan. Met de vergunning wil de school de tijdelijke huisvesting voor de leerlingen uitbreiden.  

Volgens de vereniging is dit slechts een schijnconstructie, omdat de school het toch niet gaat redden. Na de mislukte coup in Turkije haalden maar liefst 44 leerlingen hun kind van school. De school is namelijk gelieerd aan Fethullah Gülen, die verantwoordelijk werd gehouden voor de couppoging.

De rechter oordeelt dat de tijdelijke huisvesting inmiddels bijna af is; de school moet de extra leslocaties alleen nog afmonteren. Het wel of niet verstrekken van de omgevingsvergunning heeft dus geen effect meer op de gevolgen die de buurtvereniging nastreefde.

Tip Het Parool
Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.