HILVERSUM - De klassieker 'One' van U2 is zaterdag door Radio Veronica-luisteraars gekozen als nummer 1 in de Top 1000 Allertijden, editie 2007.Erik de Zwart, voor het eerst in vijf jaar weer achter de radiomicrofoon, presenteerde de laatste drie uur van het programma en maakte de winnaar bekend.

Guns N' Roses staat in de lijst met 'November Rain' op nummer 2 en Queen met 'Bohemian Rhapsody' op nummer 3. Luisteraars konden tot 18.00 uur per sms hun stem uitbrengen op hun favoriete plaat aller tijden.

De opbrengst van de sms-jes, verdubbeld door Radio Veronica, wordt gedoneerd aan het goede doel MAYDAY! MAYDAY!, een stichting die kankerpatiënten bijstaat. Het is onbekend welk bedrag de actie heeft opgebracht.

''Het was een dubbel gevoel om 'Veronica's Top 1000 Allertijden' te presenteren omdat MAYDAY! MAYDAY!-oprichtster Nicolien Hunfeld vandaag is begraven'', zei De Zwart. ''Maar het was wel heerlijk om even terug te zijn achter de vertrouwde microfoon op het warme Radio Veronica-nest.'' (ANP)