Twee tieners overleden na val van dak in Staatsliedenbuurt

Twee tieners zijn vrijdag iets voor vijf uur ’s middags van een dak naar beneden gevallen op de hoek van de Groen van Prinstererstraat en de Cliffordstraat in de Staatsliedenbuurt in West. De jongen en het meisje zijn overleden.

De jongen en het meisje zijn overleden na een val van een dak op de hoek van de Groen van Prinstererstraat en de Cliffordstraat. Beeld Het Parool
De jongen en het meisje zijn overleden na een val van een dak op de hoek van de Groen van Prinstererstraat en de Cliffordstraat.Beeld Het Parool

De tieners waren allebei net geslaagd voor hun havo-examen. Het Sint-Nicolaaslyceum, de school waarop ze zaten, noemt het nieuws onwerkelijk en triest en spreekt van een noodlottig ongeluk.

Hoe de slachtoffers naar beneden zijn gevallen, is nog niet bekend. De politie doet sinds vrijdag onderzoek naar de toedracht van deze ‘zeer verdrietige zaak’. In het onderzoek zijn geen aanwijzingen gevonden die wijzen op een misdrijf. Omdat het twee minderjarige slachtoffers betreft, worden verder geen inhoudelijke mededelingen gedaan.

Vrijdagmiddag verzamelden buurtbewoners zich in groepjes op straat om met elkaar te praten. Sommigen waren al bij elkaar over de vloer om de aftrap van het EK voetbal te kijken. Een buurtbewoner vertelt dat hij lawaai hoorde. “Er wordt al langer in de straat gewerkt, dus ik schrik niet meer zo snel van harde geluiden. Toch ben ik maar even op het balkon gaan kijken, toen zag ik iemand levenloos liggen. Volgens mij zijn ze vanaf het dakterras op de vierde verdieping naar beneden gevallen. Daar is de brandweer later gaan kijken.”

Een andere buurtbewoner vertelde vrijdag dat hij geen geschreeuw hoorde. “Maar ineens stond het vol met politie en werd een deel van de straat afgezet.”

Stilte

Maandagochtend zijn op de plek waar de tieners het leven lieten bloemen en kaarsen gelegd. Voor leerlingen van Het Sint-Nicolaaslyceum wordt op school een ruimte ingericht waar leerlingen in stilte bij elkaar kunnen komen. Het tweede lesuur werd maandag in alle klassen besteed om stil te staan bij het overlijden van de leerlingen.

Of er later nog een herdenkingsbijeenkomst wordt georganiseerd, weet rector Joséphine Rutten nog niet. “Dat gaan we met de ouders bespreken.”

Bloemen voor de twee overleden tieners op de hoek van de Groen van Prinstererstraat en de Cliffordstraat. Beeld Raounak Khaddari
Bloemen voor de twee overleden tieners op de hoek van de Groen van Prinstererstraat en de Cliffordstraat.Beeld Raounak Khaddari
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden