AMSTERDAM - De politie heeft gistermorgen twee mannen aangehouden, van zestien en 22 jaar, die ervan worden verdacht dat zij in februari in Amsterdam-Noord de 46-jarige garagehouder Rick Haster hebben vermoord.Beide verdachten zijn bekenden van de Amsterdamse politie. Over de directe aanleiding van de arrestaties wil de politie nog niets zeggen. ''Ze worden momenteel verhoord en er wordt nader onderzoek gedaan,'' aldus een woordvoerder. In de woningen van de verdachten is huiszoeking gedaan, waarbij 'goederen zijn aangetroffen die voor sporenonderzoek in beslag zijn genomen'.

De politie sluit niet uit dat de twee aangehouden mannen Haster hebben gekend. Vast staat in elk geval dat een van de twee in het verleden een auto van Haster heeft gekocht. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Rick Haster runde in de Chrysantenstraat de garage APK Noord. Vrijdagavond 22 februari werd hij in zijn garage om het leven gebracht; hij werd meerdere keren met een mes gestoken. De politie sprak van 'gruwelijke verwondingen'. De twee verdachten komen uit West en Zuidoost.