Update

Twee aanhoudingen in vermissingszaak Naima Jillal

De beide mannen die de politie zocht vanwege hun mogelijke betrokkenheid bij ‘de zeer zorgwekkende vermissing’ van Naima Jillal (52), hebben zich dinsdagavond gemeld. Ze worden aangehouden.

Paul Vugts
Naima Jillal (52). Beeld Opsporing Verzocht
Naima Jillal (52).Beeld Opsporing Verzocht

De recherche gaat er van uit dat de verdwijning van Jillal verband houdt met de zware, georganiseerde misdaad.

In televisieprogramma Opsporing Verzocht toonde de politie dinsdag beelden van een donkere, kale man die in de buurt was toen Jillal op zondagavond 20 oktober verdween vanaf de Gustav Mahlerlaan aan de Amsterdamse Zuidas, waar ze in een luxe appartement woonde als ze in Nederland was.

Hij was met een witte man van wie de identiteit kort voor de uitzending werd vastgesteld, waarna de politie de beelden van hem niet meer toonde.

De mannen spelen volgens de recherche ‘een mogelijke rol’ bij Jillals vermissing, al is die rol niet duidelijk.

Donkere auto

De van oorsprong Utrechtse stapte die avond rond half tien in een donkere auto op de kruising van de Gustav Mahlerlaan en de Leonard Bernsteinstraat, bij de Albert Heijn To Go. Van wie die auto was en wie daar in zat of zaten, is onbekend.

Daarna is niets meer van haar vernomen.

De recherche houdt rekening met drie scenario’s. Ze kan zijn ontvoerd, zijn omgebracht of vrijwillig zijn verdwenen omdat ze zich schuil wil houden vanwege een conflict in het drugsmilieu.

De politie kreeg sinds de uitzending van televisieprogramma Opsporing Verzocht op 29 oktober wel tips, maar die leidden niet tot haar vondst.

Politie vreest voor haar lot

Woordvoerder Thomas Aling van de landelijke recherche, die de zaak onderzoekt: “Zoals eerder gezegd, vrezen we voor haar lot. We weten dat ze contacten heeft in het criminele milieu. Ze is mogelijk slachtoffer van een conflict in die wereld.”

Jillal is ongeveer 1.65 meter lang en heeft steil, donkerbruin haar. Ze droeg een grijze, driekwart lange jas met daaronder zwarte kleding.

Geruchten in de onderwereld en op een misdaadwebsite dat Jillal in een getuigenbeschermingsprogramma is opgenomen, zijn volgens de politie onzin.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden