Amsterdam Bewaar

Tot 4 jaar cel veroordeelde man aangehouden in Nieuw-West

Tot 4 jaar cel veroordeelde man aangehouden in Nieuw-West
© ANP

De politie heeft donderdag Soufyan M. aangehouden in Nieuw-West. De 25-jarige man heeft nog een celstraf van vier jaar openstaan voor een dodelijke schietpartij in Rotterdam.

M. stond gesignaleerd op de Nationale Opsporingslijst. De politie kon hem arresteren bij een verkeerscontrole op de Ookmeerweg in Nieuw-West.

Daar werd een bestuurster rond 20.45 uur aan de kant gezet. De agent die de auto controleerde herkende M. die ook in het voertuig zat direct. In eerste instantie ontkende M. de gezochte veroordeelde te zijn, maar later gaf hij toe. Hij was volgens de politie opgelucht dat hij opgepakt werd, 'omdat hij nu niet meer achterom hoefde te kijken'. 

Dodelijk schot
Soufyan M. werd in oktober veroordeeld voor een woningoverval in juli 2016 op de Crooswijkseweg in Rotterdam en was sindsdien voortvluchtig. Bij de overval kwam de 35-jarige bewoner, Mohammed Ghoumati, door een pistoolschot om het leven.

Wie dat dodelijk schot heeft gelost, bleef ook voor de rechter onduidelijk. Mede omdat de verdachten zich op hun zwijgrecht beriepen. M. en twee medeverdachten werden daarom allemaal veroordeeld tot vier jaar cel. Het Openbaar Ministerie had tien jaar geëist.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.