Amsterdam Bewaar

Tot 20 maanden cel voor drugshandel via darkweb

Tot 20 maanden cel voor drugshandel via darkweb
© Politie

Drie Amsterdammers zijn veroordeeld tot celstraffen tot 20 maanden voor de verkoop van drugs via het darkweb. De drie handelden vanuit hun eigen woning.

De drie verkochten volgens de officier van justitie 'alles behalve heroïne'.

De afnemers van de drugs kochten de drugs online via handelsplaatsen op het darkweb, een afschermd deel van het internet, en kregen de drugs via postpakketjes toegestuurd. 

Via een tip over bitcoinhandel kwam de politie het drietal op het spoor. De verdachten werden begin 2018 aangehouden. Op een computer van een van de verdachten, die ten tijde van een inval nog aanstond, stelde de politie vast dat de verdachten ook nog onder ten minste een andere naam actief waren.

Bij doorzoekingen in de woningen werden drugs, een wapen en munitie gevonden. Volgens de officier van justitie was sprake van een vrij professionele organisatie, met zelfs een soort van webshop met een klantenservice die - versleuteld - reageerde op klachten en opmerkingen.

De verdachten hadden ten tijde van de aanhoudingen bitcoins ter waarde van zeker 150.000 euro verdiend. Het OM had straffen tot 3 jaar geëist.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.