Amsterdam Bewaar

Toerist uit niets bewusteloos geslagen op Rembrandtplein

Het terras van café l'Opera
Het terras van café l'Opera © Google Street View

Een 69-jarige Brits-Italiaanse toerist is maandagmiddag rond 13 uur uit het niets twee keer op zijn achterhoofd geslagen, terwijl hij op het terras van café l'Opera op het Rembrandtplein zat.

De 69-jarige Elio Grossi was een paar dagen in Amsterdam met zijn zwager en hun twee vrouwen. "Ik zat op het terras met mijn zwager, te wachten op onze vrouwen die in een massagesalon waren. Plotseling voelde ik een harde klap op mijn achterhoofd. Daana volgde een tweede klap, en toen raakte ik bewusteloos," vertelt de man.

Na enkele seconden kwam Grossi bij, en zag de man die hem had geslagen weglopen. Hij ging samen met zijn zwager achter de man aan, en even later kon een GVB-medewerker de man die geslagen had aanhouden en overdragen aan de politie. Zo staat in de aangifte die in handen is van Het Parool. Het gaat om een 30-jarige man die dinsdagochtend nog vastzit.

Aangifte
Grossi heeft nog pijn aan zijn hoofd maar is niet naar het ziekenhuis gegaan. "Ik heb ruim vier uur op het politiebureau doorgebracht om aangifte te kunnen doen, dus ik had geen zin om nog meer tijd kwijt te zijn. Ik weet niet of dit soort dingen normaal zijn in Amsterdam, maar ik ben behoorlijk geschrokken."

Er waren meerdere getuigen en er zijn camerabeelden van café l'Opera. "Op de beelden is te zien hoe de man naar Grossi toeloopt, hem een klap geeft en heel rustig wegloopt. Een rare situatie, dit hebben we nooit eerder meegemaakt," zegt een medewerker van het café. De camerabeelden zijn aan de politie overgedragen.