Amsterdam Bewaar

Toch geen WK-wedstrijden Marokko op groot scherm

Fans van het Marokkaanse voetbalelftal vierden feest op het Mercatorplein, nadat Marokko zich plaatste voor het WK.
Fans van het Marokkaanse voetbalelftal vierden feest op het Mercatorplein, nadat Marokko zich plaatste voor het WK. © ANP

De wedstrijden van het Marokkaanse elftal tijdens het wereldkampioenschap voetbal worden toch niet uitgezonden op groot scherm bij het Stadspodium in West.

De organisator kreeg de financiering niet rond.

De vergunning was er al, het enthousiasme ook, maar de geldschieters bleven uit. Daarom heeft initiatiefnemer Mourad el Otmani besloten het evenement af te blazen.  

"Het is geen commercieel evenement, de entree is gratis, en een verdienmodel hebben we niet," zegt El Otmani. "Het gat in de begroting is te groot om het door te laten gaan."

Goedkeuring
Van het stadsdeel had hij de goedkeuring gekregen om tijdens alle wedstrijden van het Marokkaanse elftal gedurende dit WK een evenement te organiseren rondom het Stadspodium bij Westpoort. Niet alleen de wedstrijd zou worden uitgezonden, ook moesten er foodtrucks komen te staan en zouden er activiteiten voor kinderen worden georganiseerd.

Lees ook: 'Laten we tijdens het WK allemaal voor Marokko zijn', en 'De stad kan best wat kindvriendelijker worden' waarin El Otmani zijn favoriete plekken van Amsterdam deelt.