Tjapko Poppens wordt nieuwe burgemeester van Amstelveen

De gemeenteraad van Amstelveen wil Tjapko Poppens als nieuwe burgemeester. Tijdens een besloten vergadering schaarde de raad zich maandagavond achter de voordracht van de vertrouwenscommissie om de huidige burgemeester van Wijk bij Duurstede naar Amstelveen te halen.

Patrick Meershoek
Tjapko Poppens wordt de nieuwe burgemeester van Amstelveen Beeld Robert Hoetink
Tjapko Poppens wordt de nieuwe burgemeester van AmstelveenBeeld Robert Hoetink

Poppens is 48 jaar en lid van de VVD. Voorzitter Kees Noomen prees de kandidaat als een kundig en benaderbare bestuurder die past bij de ambities van Amstelveen. Poppens is gekozen uit de veertien kandidaten die eind vorig jaar solliciteerden naar het burgemeesterschap.

Poppens is een geboren Groninger die in Wageningen bedrijfs- en bestuurskunde studeerde. Hij was eerder directiesecretaris bij de KLM en controller bij de gemeente Enschede. In zijn woonplaats Deventer was hij raadslid voor de VVD.

Bierbrouwers
Aan zijn studie in Wageningen hield Poppens een warme belangstelling voor voedingsmiddelen over, in het bijzonder voor bier. In 2013 volgde hij partijgenoot Hans Wiegel op als voorzitter van de Nederlandse Brouwers, de brancheorganisatie van bierbrouwers.

Een jaar eerder was hij aangetreden als burgemeester van Wijk bij Duurstede. Daar werd hij in december door de raad als burgemeester herbenoemd voor een periode van zes jaar. Enkele weken eerder solliciteerde Poppens desondanks naar het ambt in Amstelveen.

Poppens is getrouwd en vader van drie kinderen. Hij houdt van reizen, zeilen, hardlopen en lezen.

Start eind mei
De verwachting is dat Poppens eind mei kan beginnen in zijn nieuwe functie. Dan zwaait Bas Eenhoorn af, die als waarnemer werd aangesteld in Amstelveen na het vertrek van Mirjam van 't Veld naar de directie van ziekenhuis Gelderse Vallei.

De voordracht van de nieuwe burgemeester moet nog worden bekrachtigd door het kabinet.

Tip Het Parool
Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden