Ticketswap wil doorgroeien na investering van ruim 8 miljoen euro

De Amsterdamse investeringsmaatschappij Million Monkeys steekt 8,2 miljoen euro in Ticketswap. Met de investering wil Ticketswap gestaag doorgroeien in plaats van een stap terugdoen, na ruim een jaar zonder evenementen.

Jesper Roele
Dansende bezoekers in Ziggo Dome tijdens een fieldlabevenement. Beeld ANP
Dansende bezoekers in Ziggo Dome tijdens een fieldlabevenement.Beeld ANP

Met de heropening van concertzalen, stadions en theaters en straks ook weer de mogelijkheid om festivals te bezoeken, komen er drukke tijden aan voor Ticketswap. Via het online platform kunnen gebruikers kaarten voor evenementen te koop aanbieden. Kopers zijn beschermd door maximale verkoopprijzen en tegen valse kaartjes. Het bedrijf werkt wereldwijd samen met ruim zesduizend evenementen waaronder DGTL, Sziget en Hellfest.

Hans Ober (33), ceo en medeoprichter van Ticketswap, zegt dat dit de ‘kans is om vliegend verder te gaan’. Het Amsterdamse bedrijf zocht al langere tijd naar een investeerder, maar door corona kwam die zoektocht abrupt tot stilstand. “Met de investering kunnen we verder professionaliseren en uitbreiden in landen waar we nog niet zo groot zijn. Million Monkeys heeft daarin veel relevante ervaring die ons enorm gaat helpen.”

Million Monkeys staat onder leiding van Maarten Beucker Andreae. In het verleden richtte hij 2dehands.be op, dat later werd verkocht aan eBay en hij was betrokken bij de online marktplaatsen Temper en The Next Closet.

Ober wil nu de rest van Europa aan Ticketswap krijgen. “In Frankrijk, België, Hongarije, Engeland en Spanje zitten we al. Daar willen we misschien lokale kantoren op gaan zetten en dan uitbreiden naar de rest van Europa.”

Vele oplichters

De ondernemer startte het bedrijf in 2012 uit frustratie, toen hij nog studeerde aan de UvA. Het lukte hem niet om via een makkelijke weg een kaartje voor een evenement te verkopen en ook zag hij de vele oplichters die actief waren. Met Ticketswap probeert hij daar iets aan te doen. Sindsdien groeide het bedrijf hard door, tot corona.

Vorig jaar moest Ober afscheid nemen van 32 werknemers. “Financieel was dat noodzakelijk, maar we hadden ook geen werk meer voor ze,” zegt Ober. Inmiddels heeft hij zes ex-medewerkers weer in dienst kunnen nemen. Afgelopen vrijdag kon hij het personeel vertellen dat de langgekoesterde investeerder eindelijk gevonden was.

“De timing daarvan was perfect,” vertelt hij. “Het viel precies samen met het nieuws dat er binnenkort weer festivals mogelijk zijn.”

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden