AMSTERDAM - Circa tienduizend Nederlanders hebben de afgelopen dagen via de website www.reddepaddo.nl een e-mail gestuurd naar het kabinet of politieke partijen. Daarin vragen zij hen hallucinerende paddenstoelen niet te verbiedenDat meldde maandag de actiegroep Red de Paddo, die de internetpagina vrijdag oprichtte. Bezoekers van de website kunnen e-mails sturen naar minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie), zijn collega Ab Klink (Volksgezondheid) en partijen die de drugs in de ban willen doen.

De protestgroep vraagt Nederlanders ook paddosporen op te sturen. Anderen kunnen die dan weer gratis bestellen, zodat ze hun eigen paddenstoelen kunnen kweken. Ook deze actie loopt '' boven verwachting'', berichtte Red de Paddo maandag. Precieze cijfers ontbraken echter.

Het kabinet maakte vrijdag bekend de verkoop van paddo's helemaal te willen verbieden. De ministers Klink en Hirsch Ballin hebben afgesproken dat alle hallucinerende paddenstoelen onder de Opiumwet komen te vallen. De gedroogde variant was al illegaal.

De bewindslieden volgen de wens van de Tweede Kamer, die dit voorjaar al aangaf dat er een verbod op de drugs moet komen. Aanleiding was de dood van een 17-jarig Frans meisje, dat na het eten van de paddenstoelen van een brug in Amsterdam sprong. (ANP)