‘Teamleider politie Haarlemmermeer ontslagen om wangedrag’

De baas van de politie in Haarlemmermeer is ontslagen omdat hij zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag tegenover een vrouwelijke collega. Dat meldt NRC zaterdag.

Het Parool
null Beeld ANP XTRA
Beeld ANP XTRA

De politie bevestigt dat een 51-jarige agent uit Noord-Holland is ontslagen om grensoverschrijdend gedrag. Volgens NRC gaat het om de baas van de politie Haarlemmermeer.

Een 39-jarige agente had geklaagd dat haar baas zich schuldig maakte aan seksuele intimidatie en aanranding. Daarop startte de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten in september 2019 een onderzoek. Vrijdag kreeg de politiechef te horen dat hij wordt ontslagen. Een woordvoerder wil niet zeggen waaruit het grensoverschrijdende gedrag bestaat.

Pijnlijke affaire

De agente kwam volgens NRC van het politiebureau Hoefkade in Den Haag, waar ze zou zijn weggepest omdat ze als klokkenluider melding had gemaakt van misstanden bij de politie in de Schilderswijk. Haar baas, die ook bij de Haagse politie heeft gewekt, had haar juist een veiliger werkomgeving aangeboden in Haarlemmermeer.

De affaire is pijnlijk omdat de vrouw, die zelf een migratieachtergrond heeft en al 32 jaar bij de politie werkt, medeoprichter en vooraanstaand lid is van Pharresia, aldus NRC. Deze denktank adviseert de politieleiding over hoe de organisatie diverser kan worden, een belangrijk vraagstuk voor de politie.

De twee betrokken teamleiders geven geen commentaar. Volgens NRC gaat de politiebaas in beroep tegen de straf.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden