Amsterdam Bewaar

Taxichauffeur biedt excuses aan voor weigeren dragqueen

Links op de foto Jennifer Hopelezz in de Kerkstraat voor Club Church, waarvan ze mede-eigenaar is
Links op de foto Jennifer Hopelezz in de Kerkstraat voor Club Church, waarvan ze mede-eigenaar is © Remon van den Kommer

De taxichauffeur die dragqueen Jennifer Hoplezz tijdens Pride Amsterdam weigerde mee te nemen, heeft zijn excuses aangeboden.

"Ik nam die met open armen aan," schrijft de bekende Amsterdamse dragqueen op Facebook. 

Tussen Hopelezz, die in het dagelijks leven Richard Keldoulis heet, en de taxichauffeur vond woensdag een ontmoeting plaats. Ook de directeur van taxibedrijf TCS Gamis el Bouakil was aanwezig. Hopelezz noemt de ontmoeting 'een ontroerend en helend moment'.

Bijeenkomst
Verder weet ze te vertellen dat het Meldpunt Discriminatie een bijeenkomst op touw gaat zetten met de hoofden van alle Amsterdamse taxicentrales om te kijken hoe alle taxi's lhbti-vriendelijker kunnen worden. Hopelezz: "Laten we hopen dat we hier iets positiefs van kunnen maken."

Hopelezz werd zondag na afloop van het slotfeest van de Amsterdam Pride op de Dam geweigerd door de taxichauffeur. Van het voorval plaatste ze een video op Facebook en nam hierover contact op met de taxicentrale waarvoor de chauffeur werkte. De centrale kondigde daarop aan het incident te onderzoeken. 

Lees ook: 'Veel zien de Pride alleen als feest, ik vind dat kortzichtig'

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.