Taxibedrijf: 50 procent korting voor zorgmedewerkers

Mensen in zorgberoepen kunnen tegen kostprijs gebruikmaken van taxi’s om van en naar hun werk te komen. Taxi Electric biedt dit aan onder meer ziekenhuizen en zorginstellingen aan.

Marc Kruyswijk
null Beeld Jean-Pierre Jans
Beeld Jean-Pierre Jans

Zorgmedewerkers kunnen hierdoor met 50 procent korting gebruik maken van een taxi. Dit komt neer op 1,50 euro per kilometer. Daarnaast wordt er geen start- en minutentarief gerekend. “Als medewerkers kunnen taxi-poolen kunnen we de kosten nog verder reduceren,” stelt het taxibedrijf.

‘Steentje bijdragen’

Met dit programma wil het taxibedrijf werkgevers in staat stellen om medewerkers die lange dagen maken snel, veilig en ontspannen in een taxi naar huis of werk te brengen, zegt directeur Wouter Deelman. “Door ritten tegen kostprijs aan te bieden, willen we ons steentje bijdragen en onze chauffeurs aan het werk houden zodat zij niet in de financiële problemen komen.”

Deelman zegt te hebben gemerkt dat enkele klanten met een vitale maatschappelijke functie hebben aangegeven dat ze hun medewerkers niet meer met het openbaar vervoer willen laten reizen en daarom Taxi Electric inzetten voor woon-werk verkeer. “Wij hebben besloten om ons programma open te stellen voor alle mensen in vitale beroepen in Amsterdam en omgeving. In combinatie met taxidelen wordt persoonlijk vervoer op deze manier betaalbaar voor mensen die nu met openbaar vervoer reizen.”

Almere

Deelman wijst erop dat Amsterdams ziekenhuispersoneel meestal buiten de stad woont, bijvoorbeeld in Purmerend of Almere. “Met het openbaar vervoer zijn ze dan al snel een uur of langer onderweg. Zo’n rit kost normaal al gauw tachtig euro maar dan kan je ‘m al maken voor veertig euro. Door een rit te delen met twee of drie collega’s wordt het nog betaalbaarder. Vier passagiers nemen we niet mee, want dan zit iedereen te dicht op elkaar.”

Ook in de taxibranche komt de coronacrisis hard aan, zegt Deelman. “Het is ingestort, ik denk dat wij tachtig procent minder ritten hebben. Onze auto’s stil laten staan op de parkeerplaats is geen optie: we voelen dat we iets moeten doen, we kunnen niet op onze handen blijven zitten. Hierbij helpen we Amsterdam en de Amsterdammers.”

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden