Amsterdam Bewaar

Taste of Africa moet deuren dicht houden

Taste of Africa zit World of Food
Taste of Africa zit World of Food © Google Streetview

De rechter heeft geoordeeld dat Taste of Africa voorlopig de deuren gesloten moet houden. Het restaurant in Zuidoost bleef meerdere keren te lang open.

Taste of Africa was meerdere keren te lang open. Toen de wetshandhaver opnieuw vaststelde dat weer niet werd vastgehouden aan de openingstijden, werd de exploitatievergunning ingetrokken.

De eigenaar van Taste of Africa was het niet eens met deze beslissing en tekende bezwaar aan. Hij beweerde dat na sluitingstijd alleen personeel aanwezig was in de zaak. Hij sprak daarmee de handhaver tegen die veertig gasten in het restaurant had geteld. 

Beelden
De rechtbank ging niet mee in het betoog van de restauranthouder, ook al had hij beelden ter bewijsvoering meegebracht. Volgens de rechter zijn slechts delen van het restaurant te zien en zijn de beelden op een ander tijdstip gemaakt.

Taste of Africa zit in World of Food, een voormalige parkeergarage die is omgebouwd tot een culinair centrum, met als middelpunt een food court met twintig lokale ondernemers die gerechten uit alle windstreken bereiden en verkopen.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.