Studenten geven onderwijs sinds coronacrisis een onvoldoende

Studenten geven het onderwijs sinds de coronacrisis gemiddeld een 5,0. Volgens driekwart van de ondervraagden is het onderwijs de afgelopen maanden verslechterd.

null Beeld ANP XTRA
Beeld ANP XTRA

Dat blijkt uit een enquête van Folia, HvanA en AT5 onder meer dan 500 Amsterdamse studenten, waaronder 185 van de Universiteit van Amsterdam (UvA), 73 van de Vrije Universiteit (VU) en 189 van de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Zowel de studenten van de UvA, HvA en VU geven het onderwijs sinds de coronacrisis een 5. Op de vraag ‘was het onderwijs beter of slechter dan het onderwijs voor de coronacrisis’, antwoorden de meeste studenten ‘veel slechter’ of ‘iets slechter’. Met name het online lesgeven en het gebrek aan interactie met docenten en medestudenten zorgt voor onvrede.

Een aantal studenten is ook ontevreden over tentamens. Ze vinden het vaak moeilijk om zich thuis een paar uur op een tentamen te concentreren, of vinden dat de tentamens inhoudelijk moeilijker zijn geworden.

Bijna de helft van de ondervraagden verwacht zelfs studievertraging op te lopen door de coronacrisis, bijvoorbeeld omdat verplichte stages niet doorgaan.

Komend studiejaar

Ook over het komende studiejaar hebben studenten hun bedenkingen. Bijna 58 procent kijkt negatief tegen dit komende studiejaar aan. Slechts 21 procent is positief.

De UvA krijgt gemiddeld een 5,9 voor hoe ze met de coronacrisis is omgegaan, aanmerkelijk hoger dan de HvA (5,2) en de VU (5,5).

De enquête kon worden ingevuld van 19 juni tot en met 25 juni. Van de deelnemers was 53 procent vrouw, 45 procent man, en het overige deel vulde ‘anders dan bovenstaande’ in of ‘wil ik liever niet zeggen’. De gemiddelde leeftijd was 23 jaar.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden