Amsterdam Bewaar

Stroomstoring die trams stil legde voorbij

Stroomstoring die trams stil legde voorbij
© ANP

Door een stroomstoring was dinsdag bijna het hele tramnetwerk van het GVB ontregeld. Inmiddels rijden alle trams weer volgens dienstregeling.

Op tram 26 naar IJburg na waren dinsdag alle tramlijnen ontregeld of verstoord. De stroomstoring ontstond 's ochtends rond 02.30 uur in de buurt van de remise bij het Haarlemmermeerstation in Zuid. 

Rond half een 's middags reed maar zestig procent van de trams van GVB door de stad. Het GVB had om 14.00 weer stroom in de remise op de Havenstraat, en hoopte rond de avondspits weer op volle sterkte te kunnen rijden.

Netbeheerder Liander zette de uitgevallen schakelaar bij het Haarlemmermeerstation tegen 13.00 uur 's middags terug. Een uur later was de stroom terug op de Havenstraat. De trams zijn vervolgens de stad weer ingereden, maar waren in verband met het winterse weer nog altijd vertraagd. 

Rond 18.30 uur reden alle trams weer volgens dienstregeling, op tram 5 en 13 na. Een paar uur later waren de problemen op deze lijnen ook verholpen.

Sneeuw
Dinsdag viel in heel Nederland sneeuw wat lokaal voor gladheid zorgde. De NS paste de dienstregeling op het spoor uit voorrzorg aan, terwijl KLM waarschuwde dat op Schiphol waarschijnlijk vluchten uit vielen. Tot op heden is dat nog niet gebeurd.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.