Amsterdam Bewaar

Strafproces Naoufal F. begint op 7 maart

Forensisch onderzoek bij de auto van Peter 'Pjotr' R., op wie in november 2015 een mislukte moordaanslag werd gepleegd. Justitie ziet F. als opdrachtgever.
Forensisch onderzoek bij de auto van Peter 'Pjotr' R., op wie in november 2015 een mislukte moordaanslag werd gepleegd. Justitie ziet F. als opdrachtgever. © ANP

Het proces waarin justitie Amsterdammer Naoufal 'Noffel' F. beschuldigt van het aansturen van de mislukte liquidatie van crimineel Peter R. in Diemen gaat 7 maart gewoon beginnen - tegen de zin van zijn advocaat.

Rechter Jan Knol doet aan het begin van de zitting maar eens een moedige poging Naoufal 'Noffel' F. (37) aan het praten te krijgen. Hij voorziet dat zijn advocaat weer uren zal hameren op juridische en technische omissies in de methode waarmee justitie bewijs tegen haar cliënt heeft vergaard uit een in Canada in beslag genomen computerserver. 

Dat leidt ver van de beschuldiging dat hij 'Buik' was die in emails via een versleutelde smartphone van afstand de mislukte moordaanslag aanstuurde op de Amsterdamse crimineel Peter 'Pjotr' R.