Amsterdam Bewaar

Stortregens hinderen Willem-Alexander in São Paulo

Prins Willem-Alexander en minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking, aan bij vliegtuigbouwer Embraer tijdens de tweede dag van het bezoek van het prinselijk paar aan Brazilië.
Prins Willem-Alexander en minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking, aan bij vliegtuigbouwer Embraer tijdens de tweede dag van het bezoek van het prinselijk paar aan Brazilië. © ANP

Noodweer boven de Braziliaanse metropool São Paulo heeft er dinsdagmiddag (lokale tijd) voor gezorgd dat prins Willem-Alexander na een bezoek aan vliegtuigfabrikant Embraer anderhalf uur in een vliegtuig heeft vastgezeten.

Het gecharterde toestel met de prins, minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) en een handelsdelegatie kreeg geen toestemming om te vertrekken van São José dos Campos naar vliegveld Congonhas in São Paulo. Dat vliegveld was vanwege de hevige regenval tijdelijk gesloten.

De prins bezocht het hoofdkwartier van de succesvolle vliegtuigbouwer Embraer in gezelschap van ondernemers uit de Nederlandse luchtvaartindustrie. De KLM heeft toestellen van Embraer aangekocht als vervanger van de Fokker-vloot, kleinere vliegtuigen voor de kortere afstand. Het regeringstoestel is een Fokker, en het in Brazilië gehuurde vliegtuig was eveneens een - versleten - Fokker 100.