Amsterdam Bewaar

Station Ganzenhoef weer open

De schade aan het metrostation was donderdagochtend gigantisch.
De schade aan het metrostation was donderdagochtend gigantisch. © ANP

Metrostation Ganzenhoef is donderdagavond rond 22 uur weer open gegaan. Metro 53 rijdt weer z'n gebruikelijke route van en naar het station.

Het GVB voerde donderdag tests uit, waaruit het spoor weer veilig bleek. Er is volgens een woordvoerder op het eerste oog geen schade, maar wel zouden de trillingen van een passerende metro loszittende glasplaten in het plafond van het station naar beneden kunnen laten vallen.

Donderdag zijn gedurende de dag pendelbussen ingezet tussen station Diemen-Zuid en Gaasperplas, de eindhalte van metrolijn 53. Nu de avondspits aanbreekt, kunnen die mogelijk niet meer rijden omdat het GVB anders op andere lijnen een tekort krijgt aan bussen. De woordvoerder adviseert reizigers vooralsnog gebruik te maken van buslijnen 41 en 66. Beide komen langs Ganzenhoef. 

Station Ganzenhoef raakte in de nacht van woensdag op donderdag ernstig beschadigd door een mislukte plofkraak. De explosie die daarmee gepaard ging heeft een groot deel van de gevel weggeblazen en de toegangspoortjes vernield. Het GVB heeft camera's op ieder metrostation. De beelden die 's nachts in Ganzenhoef zijn gemaakt, zijn overgedragen aan de politie. 

Lees verder: Metrostation nu doelwit van plofkraak: 'Te gek voor woorden'

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.