Nieuws

Stadsnomaden hebben nog een week om te verhuizen naar Westpoortweg

De stadsnomaden, gevestigd aan de Contactweg in Westpoort, hebben nog een week de tijd om te verhuizen. Dat bevestigt een woordvoerder van burgemeester Femke Halsema.

Het Parool
De Litouwse Artjemi van de stadsnomaden. Beeld Marc Driessen
De Litouwse Artjemi van de stadsnomaden.Beeld Marc Driessen

Op 11 november moeten de circa 40 stadsnomaden volledig verplaatst zijn naar een terrein aan de Westpoortweg in Nieuw-West, waar geen andere omwonenden zijn. “Als ze maandag niet vertrokken zijn, gaat de gemeente handhaven,” aldus de woordvoerder.

Ze hebben ruim een maand langer de tijd gekregen, omdat het nieuwe terrein moeilijk begaanbaar was door het aanhoudende slechte weer.

Gedoogbeschikking

De groep Amsterdammers, die zich bewust afzondert en in tenten en caravans verblijft, kan twee jaar op de nieuwe locatie verblijven. Eerst waren er plannen om de groep naar de Kadoelen in Noord te verplaatsen, maar buurtbewoners kwamen hierover fel in verzet. Zij werden uiteindelijk in hun gelijk gesteld.

De gemeente heeft een zogeheten gedoogbeschikking afgegeven, wat inhoudt dat alhoewel de groep hier officieel niet mag blijven, de gemeente dit niet zal handhaven.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden