Amsterdam Bewaar

Spotify: Amsterdam luistert naar Anouk en Den Haag naar Lul Haags met me

Spotify: Amsterdam luistert naar Anouk en Den Haag naar Lul Haags met me
© Spotfy

Van welke muziek worden Amsterdammers het warmst? En hoe zit dat in de rest van de wereld? Vanaf vandaag weten we het: Spotify onderzocht bij ruim duizend steden waar mensen graag naar luisteren.

Spotify lanceerde vandaag de kaart Musical Map of the World. De muziekstreamingdienst keek naar twintig miljard afgespeelde nummers om de wereldwijde luistertrends op de kaart te zetten.

Zo blijkt Amsterdam graag te luisteren naar Anouk, haar hit New Day is enorm populair. De zangeres Maake Ouboter, die doorbrak met het sentimentele Dat ik je Mis, staat op nummer 2 met haar nummer Anders. Het groovy deephousenummer Solsidan van de Zweedse dj HNNY prijkt op nummer 3.

In Spotify's Musical Map zijn nummers te vinden die onderscheidend zijn voor de regio. De dienst keek naar tracks die vaak gedraaid zijn in bepaalde steden en elders niet zo populair zijn. 

Opvallend bij het analyseren van alle data was volgens het bedrijf de grote liefde voor hiphop in de wereld. Het muziekgenre komt vaker voor dan alle andere genres. Ook werd duidelijk dat lokale muziek - ongeacht het genre - enorm populair is. 

Spotify ontdekte verder dat Berlijn een voorkeur heeft voor het geluid van Mia, Rio de Janeiro graag naar Mc Nego do Borel luistert en Londen weg is van Jamie xx. Maastricht houdt van de band Kensington en Arnhem van de zangstem van Maaike Ouboter

Bekijk de muzieklijsten van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam:
 

Amsterdam 
Den Haag 
RotterdamDe Musical Map van Spotify: