Spoedprocedure stopzetten financiën Haga Lyceum op 15 november

De Raad van State buigt zich op 15 november in een spoedprocedure over het stopzetten van de overheidsfinanciering van het Cornelius Haga Lyceum.

Bas Soetenhorst
Het Cornelius Haga Lyceum. Beeld Dingena Mol
Het Cornelius Haga Lyceum.Beeld Dingena Mol

De school eist het voortzetten van de bekostiging zolang de rechter niet heeft bepaald of het staken van de financiering rechtmatig is. De uitkomst bij de Raad van State is cruciaal voor de school; bij een negatieve beslissing is er na 1 december geen overheidsgeld meer voorhanden om personeelskosten en andere betalingen te voldoen.

Het is een van de drie procedures die de school heeft aangespannen tegen het ministerie van Onderwijs. Er loopt ook een rechtszaak in Amsterdam tegen het besluit van minister Arie Slob om financiering te staken. Op 11 november behandelt het gerechtshof in Den Haag het hoger beroep van de islamitische school naar aanleiding van een rapport van de onderwijsinspectie. Dat document vormde de basis voor Slobs besluit om het schoolbestuur de wacht aan te zeggen. Directeur-bestuurder Soner Atasoy kreeg tot half oktober om plaats te maken. Toen die deadline niet werd gehaald, besloot Slob per 1 december financiering te staken.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden