Amsterdam Bewaar

SP opent meldpunt overlast Schiphol voor iedereen

Als je last hebt van overvliegende vliegtuigen maar je woont in het Centrum kan je bij het normale meldpunt niet terecht.
Als je last hebt van overvliegende vliegtuigen maar je woont in het Centrum kan je bij het normale meldpunt niet terecht. © ANP

De Amsterdamse fractie van de SP heeft een online meldpunt in het leven geroepen waar mensen die overlast ervaren van Schiphol hun klachten kwijt kunnen. Ongeacht waar ze wonen.

Bij het reguliere meldpunt van het Rijk worden alleen klachten in behandeling genomen van mensen die wonen in de zogenaamde klaagzone (zie illustratie). Amsterdam ligt slechts ten dele in deze zone. Inwoners van Centrum, Oost, Zuid en Noord die last hebben van overvliegende vliegtuigen kunnen nergens terecht. 

Voor deze mensen lanceert de SP het Meldpunt Overlast Schiphol, dat bestaat uit een online klachtenformulier. "Het is belachelijk dat omwonenden van Schiphol op deze manier monddood worden gemaakt ter faveure van het winstbejag van de luchtvaartindustrie," aldus de partij.

Lees ook: Wie te ver van Schiphol woont, mag geen bezwaar maken