Amsterdam Bewaar

Sociale pendelservice Zuid dinsdag van start

Oudere bewoners van De Pijp en de Rivierenbuurt kunnen zich vanaf dinsdag goedkoop door de buurt verplaatsen
Oudere bewoners van De Pijp en de Rivierenbuurt kunnen zich vanaf dinsdag goedkoop door de buurt verplaatsen © Peter Elenbaas

Vanaf dinsdag 16 mei start de Heenenweer: een sociale pendelservice waarmee ouderen uit De Pijp en de Rivierenbuurt zich op korte afstanden kunnen verplaatsen door de buurt.

Portefeuillehouder Marijn van Ballegooijen van stadsdeel Zuid verricht dinsdagmiddag de openingshandeling van de sociale pendelservice in Buurtgebouw Henrick de Keyser. 

De Heenenweer is een wijkgericht hulpmiddel, waardoor bewoners van de buurt die geen korte afstanden alleen kunnen lopen zich alsnog door de buurt kunnen bewegen. Inwoners van De Pijp en de Rivierenbuurt die bijvoorbeeld boodschappen willen doen, naar de dokter willen gaan of ergens op bezoek kunnen een dag van tevoren bellen en worden door vrijwilligers van A naar B gebracht. Dit voor het luttele bedrag van 1 euro. 

Hiertoe beschikt Heenenweer, een initiatief van Stadsdorp De Pijp, Huis van de Wijk De Pijp en d'Oude Raai, op dit moment over twee elektrische auto's