Nieuws

Snelweg A9 komend weekend afgesloten voor verkeer

De A9 is aankomend weekend wegens werkzaamheden tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht gesloten voor verkeer.

Het Parool
null Beeld Rijkswaterstaat
Beeld Rijkswaterstaat

De beide richtingen op de snelweg gaan dicht van vrijdag 18 juni 20.00 uur tot en met maandag 21 juni 5.00 uur. Rijkswaterstaat werkt aan de middensteunpunten van tijdelijke bruggen die over de snelweg worden aangelegd. Deze bruggen zijn nodig ter vervanging van de gesloopte viaducten.

Extra reistijd

De verwachte extra reistijd wegens omleidingen bedraagt circa 30 minuten. Het verkeer wordt omgeleid via de A2 langs Ouderkerk aan de Amstel, hierna de A10 langs Oud-Zuid en vervolgens de A4 richting knooppunt Badhoevedorp.

Rijkswaterstaat is bezig met het verbreden van de A9. De weg gaat van drie naar vier rijstroken en komt over een lengte van 1,6 kilometer verdiept te liggen met drie overkappingen. Pas in 2026 kan de eerste auto rijden over de volledig vernieuwde snelweg.

In mei is gestart met de bouw van deze tijdelijke bruggen. Hierna werden landhoofden aangelegd, de steunpunten van de bruggen. Nu is het de beurt aan de middensteunpunten. Daarom is de snelweg tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht tijdelijk afgesloten.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden