Amsterdam Bewaar

Smeren van boterham eindigt in debacle

Smeren van boterham eindigt in debacle
© ANP

De 21-jarige Junis Mahmoud wilde vanmiddag van de zon genieten en buiten aan de Weteringschans lunchen. Dat ging faliekant mis.

Mahmoud was aan het werk op de Weteringschans, maar mocht naar buiten om te lunchen. Op de tafel waar hij aan zat lag een snijmes. 'Het was een soort aardappelschilmesje, maar iets langer dan gemiddeld en met tandjes,' beschrijft Mahmoud.

Om onduidelijke redenen gleed het mes van de tafel af. 'In een reflex probeerde ik het mes op te vangen door het tussen mijn benen te klemmen. Ik duwde mijn benen met een redelijke vaart tegen elkaar. Het mes bleef horizontaal tussen beide benen staan, en ik stak mezelf zeven centimeter diep in m'n dijbeen.' 

Terwijl er een flinke bloedplas ontstond en een collega flauwviel, werd de politie gebeld. Mahmoud: 'Door een miscommunicatie begreep de meldkamer van de politie dat een collega mij had neergestoken. De politie benaderde ons daarom redelijk agressief.'

Mahmoud is met zijn steekwond naar het ziekenhuis gebracht. Hij kreeg drie hechtingen en mocht van zijn werkgever de rest van de dag vrij nemen.