Slachtoffer steekpartij Warmoesstraat overleden

De man die vrijdagmiddag even na half vijf is neergestoken op de Warmoesstraat in de Amsterdamse binnenstad, is overleden.

Paul Vugts en Marcel Wiegman
De Warmoesstraat. Beeld Anna Ranzijn
De Warmoesstraat.Beeld Anna Ranzijn

Het gaat om een 29-jarige Antilliaanse Nederlander die in de rosse buurt geregeld drugs verkocht en ook een strafblad had, voor drugszaken, belediging en diefstallen. De politie wist vrijdagmiddag al een verdachte op te pakken, de 49-jarige Glen S. uit Almere. Hij zit vast in ‘beperkingen’ en mag alleen zijn advocaat spreken. S. heeft een fors strafblad, onder andere voor geweld.

Het slachtoffer fietste vrijdagmiddag vanuit de Oudebrugsteeg de Warmoesstraat op, in de richting van de Zeedijk en werd volgens getuigen toegeroepen door de latere dader, die net over straat aan komt lopen. Van een botsing was geen sprake. Na een woordenwisseling zette het slachtoffer, een atletisch gebouwde man, zijn fiets weg en liep op de man af. Die stak hem vrijwel meteen met een mes in zijn bovenlijf.

Op bewakingsbeelden op internet is te zien hoe dader en slachtoffer heen en weer bewogen over de straat en de dader meerdere steekbewegingen maakte, waarna het slachtoffer in elkaar zakte. Hij was niet meer te redden.

Ammar Issi, chef van restaurant Grizzly op de hoek Oudebrugsteeg en Warmoesstraat, zag het voor zijn deur gebeuren en probeerde nog tussenbeide te komen. “Hij rende weg in de richting van het Damrak, het mes nog in zijn hand. Hoe dom kun je zijn? Achter mij zag ik die andere man op de straat vallen, zijn kleren onder het bloed.”

Van ruzie of geschreeuw heeft hij niets meegekregen. Daarvoor ging het te snel. Ook de verkoper van een kledingzaak aan de overkant kon niet zeggen waar de ruzie over ging. “Ik stond in de deuropening en bevroor. Ik wist niet wat te doen.”

Het is de tweede fatale steekpartij in een week in de stad. Dinsdag werd op Plein ’40-’45 de 22-jarige Bilal Bichr doodgestoken door een man uit de buurt die hij goed kende. Ze hadden volgens getuigen de vorige dag ruzie gehad.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden