Amsterdam Bewaar

Slachtoffer (32) vechtpartij Wallen overleden

Oudezijds Achterburgwal
Oudezijds Achterburgwal © Archief

De 32-jarige man die zaterdagnacht zwaargewond raakte bij een vechtpartij op de Wallen is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie.

De man uit Voorthuizen liep hersenletsel op en raakte in coma nadat hij door een groep mannen zwaar werd mishandeld. Maandagochtend is het slachtoffer alsnog aan zijn verwondingen overleden. Hij laat twee kinderen achter.

De man zou onderdeel zijn geweest van een groep die een ruzie tussen twee andere groepen op de Oudezijds Achterburgwal probeerde te sussen. Volgens getuigen ging het om een ruzie tussen een aantal lichtgetinte mannen en drie mannen met een Oost-Europees uiterlijk. De Oost-Europeanen zouden zich daarna tegen de groep waartoe het slachtoffer behoorde hebben gekeerd. 

Nadat de verdachten de 32-jarige man zwaar hadden toegetakeld, liepen ze weg richting de Damstraat. De politie heeft ze niet kunnen vinden en heeft daarom nu signalementen vrijgegeven in de hoop dat mensen hen alsnog herkennen.

Signalementen
Het gaat om een kleine man van ongeveer 1.65 meter met een Oost-Europees uiterlijk. Hij is vermoedelijk rond de 30 jaar oud, heeft donkere haar en droeg een hanenkam. Hij heeft een dun postuur en droeg een lichtkleurig shirt met verschillende kleuren en een donkere spijkerbroek. De tweede is gespierd, ongeveer 1.70 meter lang en heeft gemillimeterd donkerblond haar. De laatste man is ongeveer 1.80 meter lang en heeft kort donker haar.

De politie zoekt nog naar getuigen die bij de vechtpartij waren en mensen die de daders eerder op de avond mogelijk in een horecagelegenheid op de Wallen hebben gezien. 

Zondagmiddag heeft de politie in het water bij de Oudezijds Achterburgwal gezocht naar bewijsmateriaal. Een woordvoerder van de politie kan nog niet zeggen of daar iets bruikbaars is gevonden.