Schoolbestuur: geen concrete plannen islamitisch onderwijs

Stichting Zaam, het schoolbestuur waar het Comenius Lyceum onder valt, laat weten dat er momenteel geen concrete plannen zijn om op korte termijn islamitisch onderwijs op een van de scholen aan te bieden.

Het Comelius Lyceum in Nieuw-West. Beeld Rink Hof
Het Comelius Lyceum in Nieuw-West.Beeld Rink Hof

Dat laat Zaam weten op zijn website als reactie op een interview met Freek op 't Einde in Het Parool.

Daarin liet de rector van het in Nieuw-West gevestigde Comenius Lyceum weten in islamitisch onderwijs te willen concurreren met het omstreden Cornelius Haga Lyceum. "Het zou in mijn ogen goed zijn als er een middelbare school is die ruimte geeft aan al die gematigde moslims," zei hij.

Het ligt volgens Op 't Einde voor de hand dat het Comenius daarin een rol speelt. "Van de leerlingen hier is 99 procent moslim en Amsterdammer. Het zou goed zijn als je dat bij elkaar brengt."

'Dezelfde wens'
De rector gaf ook in het interview al aan dat het niet alleen om zijn wil gaat. "Mijn team en het bestuur moeten wel dezelfde wens hebben," zei Op 't Einde.

Het bestuur zegt in zijn reactie de uitspraken van de rector te willen nuanceren. 'Binnen Zaam denken we continu na over diverse onderwerpen, waaronder uiteraard ook hoe we aantrekkelijk onderwijs bieden voor leerlingen met een islamitische achtergrond.'

'We benadrukken dat het op dit moment blijft bij denk- en discussieproces,' schrijft de scholengemeenschap op zijn website, 'en dat er derhalve nu geen concrete plannen zijn om op korte termijn islamitisch onderwijs op een van onze scholen aan te bieden.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden