Update

Scholen besluiten hand geven in de ban te doen vanwege coronavirus

Op sommige Amsterdamse scholen geven personeel en leerlingen elkaar geen hand meer nu het coronavirus steeds dichterbij komt. Ook is het onzeker of buitenlandreizen doorgaan.

Het Parool
Basisschool de Westwijzer. Beeld Google Streetview
Basisschool de Westwijzer.Beeld Google Streetview

Het bestuur van openbare basisschool De Westwijzer in Amstelveen besloot over te gaan tot de maatregel nadat ouders de school via de e-mail benaderden met het voorstel.

“Omgangsvormen staan bij ons hoog in het vaandel en daar hoort iedere ochtend en middag handen geven eigenlijk bij,” zegt directeur Ruud Sahertian “Toch hebben we met het team besloten om dat voorlopig niet te doen, om de paniek buiten de deur te houden. Daarnaast zullen we gewoon de adviezen van het RIVM opvolgen.”

Elleboogjes

De school heeft een e-mail gestuurd naar alle ouders waarin het nieuwe beleid wordt afgekondigd. Volgens de directeur groeten leerlingen en personeel van de school elkaar nu op een andere manier. “We geven elleboogjes, we zwaaien naar elkaar, of leerlingen maken met hun handen een hartje,” aldus Sahertian.

Ook op het Metis Montessori Lyceum in Oost is het ‘montessoriaans handen geven’ tijdelijk uit den boze. Het is onzeker of de geplande reizen de komende periode doorgaan, zo laat het bestuur in een brief aan de ouders weten.

Open Schoolgemeenschap Bijlmer komt met dezelfde maatregelen. Ook deze school weet niet of de buitenlandreizen, die voor begin april gepland staan doorgaan en adviseert docenten leerlingen tijdelijk geen hand te geven.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden