Ruit voor beeld Trump ingeslagen bij Madame Tussauds

Bij Madame Tussauds op de Dam is in de nacht van dinsdag op woensdag een ruit ingeslagen. Het lijkt erop dat het doelwit het wassen beeld van de Amerikaanse president Donald Trump was.

Het Parool/ANP
De beschadigde ruit waarachter het beeld van de Amerikaanse president stond. Beeld Het Parool
De beschadigde ruit waarachter het beeld van de Amerikaanse president stond.Beeld Het Parool

Op foto’s is de beschadigde ruit te zien. Ook is het Amsterdamse logo van drie rode kruizen op de ruit gespoten. Het museum heeft de ruit inmiddels afgeschermd, waardoor het beeld van Trump niet meer zichtbaar is.

Een woordvoerster van het wassenbeeldenmuseum noemt het jammer dat het beeld van Trump zoveel agressie opwekt. “We hebben hem niet neergezet als commentaar, we zijn niet voor of tegen hem, maar we brengen het actuele nieuws in beeld.” Trump met mondkapje werd afgelopen vrijdag voor het raam aan de Dam gezet, toen de president net had bekendgemaakt dat hij vanwege een coronabesmetting in quarantaine was gegaan.

De ruit is van speciaal glas met ‘bomfolie’, zodat er bij beschadiging of ontploffingen geen splinters naar binnen toe kunnen vliegen. Als het glas eenmaal is vervangen, komt het wassen beeld van Trump niet meer op die plek terug. “We wilden het sowieso aan het eind van de week weghalen, omdat Trump weer in het Witte Huis is,” aldus de woordvoerster. Hoe groot de schade is, kon ze niet zeggen. Madame Tussauds gaat aangifte doen van de vernieling.

Inmiddels is de ruit afgeschermd. Beeld Het Parool
Inmiddels is de ruit afgeschermd.Beeld Het Parool
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden