Nieuws

Rookmelders voor alle studenten op Uilenstede na kritiek op brandveiligheid

De studenten op campus Uilenstede krijgen voor aanvang van het nieuwe collegejaar 2021-2022 een rookmelder in hun studentenkamer. Dat staat in de nieuwe plannen van studentenhuisvester Duwo aan de gemeente Amstelveen.

Het Parool
null Beeld Marc Driessen
Beeld Marc Driessen

Uit een controle van de gemeente bleek dat de betreffende studentenflat op een aantal punten niet voldoet aan de brandveiligheidseisen. Zo zijn de toegangsdeuren onvoldoende brandwerend en drong de gemeente begin maart al aan op extra maatregelen, zoals het plaatsen van een rookmelder in elke studentenwoning.

Aanleiding voor het onderzoek was een brand in de studentenflat in Amstelveen, waarbij vijf mensen gewond raakten.

Verantwoordelijkheid

Het lijkt er nu op dat studentenhuisvester Duwo de brandveiligheid op campus Uilenstede gaat verbeteren. In het plan van aanpak dat de gemeente Amstelveen recentelijk van de studentenhuisvester ontving, staat dat ‘alle studentenflats’ aangepakt worden voor het eind van dit jaar.

“Het is mooi dat er nu een plan van aanpak ligt, waaruit blijkt dat Duwo haar verantwoordelijkheid serieus neemt en op korte termijn stappen zet om de brandveiligheid te vergroten,” zegt wethouder Herbert Raat (Handhaving en Vergunningen). “Onze complimenten dat zij het ophangen van rookmelders toch versneld gaan aanpakken. De gemeente en de studenten van de VBU zullen erop toezien dat de werkzaamheden goed en tijdig worden verricht.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden