Amsterdam Bewaar

Restaurant Green House Kitchen dichtgetimmerd

In het raam van Greenhouse Kitchen werden twee kogelgaten gevonden.
In het raam van Greenhouse Kitchen werden twee kogelgaten gevonden. © Hendrik Arendsen

Het restaurant in de Haarlemmerstraat dat in de nacht van zondag op maandag werd beschoten is op last van de burgemeester voor onbepaalde tijd gesloten.

Hiermee houdt burgemeester Van der Laan vast aan zijn beleid dat coffeeshops en uitgaansgelegenheden die worden beschoten direct worden gesloten. In restaurant Greenhouse Kitchen, dat naast coffeeshop The Greenhouse zit, kun je geen softdrugs kopen maar wel consumeren. 

Om half vier 's nachts deed een buurtbewoner een melding over schoten in de straat. 's Morgens ontdekte een medewerker van Green House Kitchen twee kogelgaten in het raam. 

Op het dichtgetimmerde pand is in een notitie van de gemeente te lezen: 'Een schietpartij in een woonwijk waarbij de motieven niet duidelijk zijn en herhaling klaarblijkelijk niet is uit te sluiten, brengt de veiligheid van bewoners en voorbijgangers ernstig in gevaar en tast de openbare orde aan. Gelet op de ernst van deze feiten heeft de burgemeester besloten de coffeeshop per direct en voor onbepaalde tijd te sluiten.'