Amsterdam Bewaar

Reconstructie vermoorde vrouw (53) Zaandam

Het slachtoffer, Pauline Mol
Het slachtoffer, Pauline Mol © Opsporing Verzocht

Omdat de politie nog geen idee heeft wie de vrouw (53) vermoorde die op zondag 26 maart vastgebonden in haar woning in Zaandam werd gevonden, werd een reconstructie van haar zaak in het tv-programma Opsporing Verzocht gepresenteerd.

Pauline Mol werd op zondag 26 maart 2017 dood in haar appartement aan de Indigostraat gevonden. Een paar dagen later werd definitief duidelijk dat ze door geweld om het leven is gekomen.    

Voor zover bekend had Mol geen conflicten. Ook was ze niet vermogend, wat een beroving onwaarschijnlijk maakt. De vrouw had niet veel sociale contacten, stelt de politie, maar met de paar contacten die ze had, onderhield ze een goede band. Haar omgeving snapt volgens de politie ook niets van de dood van de vrouw.

Mol, die al ruim dertig jaar in de Indigostraat woont, was slecht ter been en liep met een rollator. Haar moeder en man waren het afgelopen jaar overleden.

Geen inbraak
De politie trof de vrouw de bewuste zondagochtend vastgebonden aan. Ook was haar woning flink overhoopgehaald. Omdat er geen tekenen van inbraak te vinden waren, gaat de politie er van uit dat Mol de deur zelf heeft geopend voor de dader of daders.   

Omdat de politie verder in het duister tast, wordt de kijker gevraagd of iemand een verdacht persoon heeft gezien in de buurt van de Indigostraat tussen zaterdagavond 25 maart en die zondagochtend.