Amsterdam Bewaar

Reclamebureau Sid Lee sluit deuren in Amsterdam

Reclamebureau Sid Lee sluit deuren in Amsterdam
© Sid Lee

Het internationale reclamebureau Sid Lee sluit eind deze maand de vestiging in Amsterdam. Het kantoor in Parijs moet dé plek worden voor Europese klanten.

Sid Lee heeft op dit moment nog wereldwijd zes vestigingen, waarvan die in Amsterdam en Parijs de enige op Europese bodem. Het reclamebureau begon in 2008 als een internationaal netwerk waarvoor inmiddels zeker 500 mensen werken. De grootste afdeling bevindt zich in New York. 

Waarom de vestiging in Amsterdam precies dicht gaat, is niet helemaal duidelijk. Sid Lee zegt in Parijs uit te willen breiden om verder te groeien in Europa. Ceo Jean-François Bouchard prijst de Franse vestiging om de succesvolle campagnes die er gemaakt zijn en noemt het een moeilijke beslissing om het kantoor in Amsterdam te sluiten.  

Ajax
Een internationale woordvoerder zegt nog niet aan te kunnen geven wat er met de medewerkers in Amsterdam gaat gebeuren. Een gedeelte gaat volgens hem wel over naar Parijs. De klanten uit Amsterdam zullen in elk geval wel over gaan naar de Franse hoofdstad, waar in 2017 naar een grotere kantoorruimte wordt verhuisd. 

De Amsterdamse afdeling van Sid Lee maakte onder meer campagnes voor Ajax, Adidas en Red Bull.