Razmataz verdwijnt, brouwerij Two Chefs Brewing neemt panden over

De naam Razmataz verdwijnt. Brouwerij Two Chefs Brewing is vanaf maart uitbater van de vijf panden aan het Hugo de Grootplein waarin momenteel nog onder meer bars en een restaurant gevestigd zijn. De nieuwe naam wordt Two Chefs Bar.

Leon Moleman
Razmataz aan het Hugo de Grootplein. Beeld Jakob Van Vliet
Razmataz aan het Hugo de Grootplein.Beeld Jakob Van Vliet

Kersverse eigenaren Sanne Slijper en Martijn Disseldorp zeggen dat het algehele concept van Razmataz - met verschillende horecagedeeltes - blijft bestaan, maar dat er wel wat veranderingen worden doorgevoerd.

Ondanks de overname blijft de diversiteit van Razmataz behouden, zegt Schlijper. “Ook straks is er een koffie-, restaurant- en bargedeelte, terwijl privéfeestjes of privé-diners nog altijd georganiseerd kunnen worden in het andere gedeelte.

Een van de grootste veranderingen wordt het drankaanbod in het terras- en bargedeelte. “De focus gaat verschuiven van cocktails, gin tonics en wijn naar bier,” aldus Slijper. Hij benadrukt dat cocktails niet helemaal van de menukaart verdwijnen.

De de vier- en vijfgangenmenu’s verdwijnen wel van de kaart. De brouwerij is van plan meer in te zetten op zogeheten comfortfood. Ook het interieur van het restaurant- en bargedeelte gaat op de schop: beide panden krijgen een nieuwe bar. Slijper schat dat de zaak ongeveer een maand dicht blijft in verband met de werkzaamheden.

In gesprek met personeel

Slijper en Disseldorp zijn om de tafel gegaan met het personeel van Razmataz. Zij stappen over naar Two Chefs Brewing en gaan in de tijd dat de panden verbouwd worden, ervaring opdoen bij andere filialen van de brouwerij. In Zuid is dat restaurant Bar Alt, waar bij elke gang een passend bier wordt geserveerd.

Huidige eigenaar van Razmataz Iris Molkenboer laat weten dat Slijper en Disseldorp de ‘perfecte opvolgers’ zijn. Het is nog niet duidelijk of Molkenboer een nieuwe zaak start.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden