Rapper Bigidagoe weer op vrije voeten

De wegens wapenbezit aangehouden Danzel S., beter bekend als rapper Bigidagoe, is weer op vrije voeten. Dat laat zijn advocaat Heleen Feenstra weten.

Wouter Laumans en Paul Vugts
Rapper Bigidagoe. Beeld Rapper Bigidagoe - Still uit zijn videoclip 1Serie (prod. by Thez)
Rapper Bigidagoe.Beeld Rapper Bigidagoe - Still uit zijn videoclip 1Serie (prod. by Thez)

Danzel S. werd woensdagavond, samen met drie andere mannen, in Amsterdam-Zuidoost aangehouden door een arrestatieteam. Dit gebeurde omdat er bij de politie informatie was binnengekomen dat hij een vuurwapen in zijn auto zou hebben.

Toen agenten de Volkswagen Golf die S. bestuurde een stopteken gaven, ging de auto er vandoor. Daarop werd het voertuig klemgereden in de Kleefkruidstraat. Danzel S. en twee andere bijrijders werden gelijk opgepakt. Een vierde verdachte zette het op een lopen. Tijdens zijn vlucht gooide hij een vuurwapen weg. Ook hij werd ingerekend.

In de achterbak auto vond de politie een tas munitie. Deze is in beslag genomen.

Gebiedsverbod

Rapper Bigidagoe werd in februari ook al aangehouden door de politie. Dit gebeurde na een hoogoplopend conflict tussen twee groepen rappers in Amsterdam-Zuidoost. De rapper werd toen vrijgelaten met een gebiedsverbod. Hij mocht drie maanden niet in de omgeving van Kraaiennest komen. Dat gebiedsverbod liep onlangs af.

Bigidagoe is het afgelopen jaar meermaals in het nieuws geweest vanwege incidenten waarbij vuurwapens gebruikt werden. Hijzelf werd in augustus neergeschoten in de Vechtstraat in de Rivierenbuurt. Zijn verwondingen vielen relatief mee. De woning van zijn moeder in Zuidoost werd gesloten, nadat kort op het neerschieten van Bigidagoe, ook haar huis werd beschoten.

“Het is de zoveelste keer dat mijn cliënt met toeters en bellen is aangehouden”, zegt Heleen Feenstra, de advocaat van S. over de arrestatie van gisteren. “En het is ook de zoveelste keer dat hij dezelfde dag wordt heengezonden door de politie. Ik verwacht dat ook deze zaak wordt geseponeerd.”

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden