PlusUpdate

Rapper Bigidagoe aangehouden met een vuurwapen

Danzel S., beter bekend als rapper Bigidagoe, is woensdagavond met een vuurwapen aangehouden op de Kleefkruidstraat in Zuidoost.

Wouter Laumans en Paul Vugts
Bigidagoe werd in februari al door een arrestatieteam aangehouden. Beeld Hollandse Hoogte /  ANP XTRA
Bigidagoe werd in februari al door een arrestatieteam aangehouden.Beeld Hollandse Hoogte / ANP XTRA

De aanhouding vond plaats nadat er bij de politie informatie was binnengekomen over het wapen. Naast Bigidagoe zaten er nog drie anderen in de auto, ook zij zijn aangehouden door het arrestatieteam. De auto waarin de rapper reed is in beslag genomen door de politie.

De aanhouding ging niet zonder slag of stoot. Nadat de politie een stopteken gaf aan de bestuurder, wilde die ervandoorgaan. Meerdere politieauto’s hebben toen de auto klemgereden, waarbij naast het voertuig van de verdachte en een politieauto ook een geparkeerde auto beschadigd raakte. Drie verdachten konden toen worden aangehouden.

Een vierde verdachte vluchtte weg en gooide daarbij een vuurwapen weg, maar kon later alsnog worden ingerekend in de omgeving. Het wapen is ingenomen, net als munitie die in de auto werd gevonden.

Eerdere arrestatie

Afgelopen februari werd Bigidagoe al door een arrestatieteam aangehouden bij de flat Kraaiennest in Amsterdam Zuidoost. Dit gebeurde na een hoogoplopend conflict tussen twee groepen rappers in Amsterdam Zuidoost.

Katalysator in dat al langer lopende conflict vormde een zogenaamde chain snatch: de diefstal van een ketting. Die zou van rapper Chivv gestolen zijn door Bigidagoe. Vervolgens werden er door de rivaliserende rappers over en weer diss tracks opgenomen. Eén van die nummers werd opgenomen de wijk van rapper Chivv in de omgeving van Kraaiennest.

De alsmaar escalerende vete trok ook de aandacht van de recherche. Met de aanhouding van onder andere Bigidagoe meende het Openbaar Ministerie een ‘gewelddadig, gewapend conflict' te hebben voorkomen.

De rapper werd toen vrijgelaten met een gebiedsverbod. Daarin was bepaald dat hij drie maanden niet in de omgeving van Kraaiennest mocht komen. Dat gebiedsverbod liep onlangs af. De Kleefkruidstraat, waar de rapper woensdagavond werd aangehouden, bevindt zich vlakbij Kraaiennest.

Vechtstraat

Bigidagoe is het afgelopen jaar meermaals in het nieuws geweest vanwege incidenten waarbij vuurwapens gebruikt zijn. Hij werd in augustus neergeschoten in de Vechtstraat in de Rivierenbuurt. Zijn verwondingen vielen relatief mee. De woning van zijn moeder in Zuidoost werd gesloten, nadat kort op het neerschieten van Bigidagoe, ook haar huis werd beschoten.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden