RAI experimenteert met doneren van overgebleven voedsel en spullen

Evenementencentrum RAI gaat experimenteren met een donatieprogramma. Allerlei spullen die na een grote beurs of tentoonstelling overblijven, zullen bij maatschappelijke organisaties in de buurt terechtkomen.

De Amsterdam RAI.  Beeld Eva Plevier
De Amsterdam RAI.Beeld Eva Plevier

Volgens een woordvoerder gaat het om spullen van exposanten, die na een evenement in zogenoemde speciale kamers worden gezet en kunnen worden opgepikt.

“Daar waar voorheen wellicht een stoel werd weggegooid en werd gezien als afval, verbinden wij het nu aan een partij die heeft aangegeven een stoel goed te kunnen gebruiken,” zegt Stephanie Mathas, die verantwoordelijk is voor het project. RAI-woordvoerster Katelijn Wilhelmij laat op haar beurt weten dat er genoeg animo is voor het project. “We hebben lijsten van organisaties in de buurt die precies aangeven waar ze eventueel interesse in hebben.”

Bij de RAI kunnen onder meer voedsel, meubilair, planten en bloemen, elektronica en decoratieartikelen worden afgegeven. Mathas: “We hebben gemerkt dat wij veel lokale initiatieven kunnen helpen met wat wij hier overhebben. Waarom zou je dat niet doen?” Volgens de RAI gaat het om organisaties als de Voedselbank Amsterdam, het Leger des Heils en Humanitas.

Het experiment wordt gehouden tijdens de grote entertainmentbeurs International Broadcasting Convention (IBC). Deze is van 13 tot 17 september. Daarna kijkt de RAI of het donatieprogramma definitief wordt ingevoerd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden