Amsterdam Bewaar

Radio 538 wil grote oranjefeesten op Museumplein tijdens EK

Oranjesupporters hebben zich in 2010 massaal verzameld op het Museumplein om de WK-finale tussen Nederland en Spanje te kijken op grote televisieschermen.
Oranjesupporters hebben zich in 2010 massaal verzameld op het Museumplein om de WK-finale tussen Nederland en Spanje te kijken op grote televisieschermen. © ANP

Radio 538 heeft bij de gemeente Amsterdam een vergunning aangevraagd voor het organiseren van grote oranjefeesten op het Museumplein gedurende het Europees Kampioenschap voetbal.

Het radiostation wil als Nederland de poulewedstrijden overleeft een megagroot scherm plaatsen tijdens de kwartfinale, de halve finale en de finale. Voor, na en tijdens de wedstrijden wil 538 ook optredens organiseren met bekende artiesten. Dat meldt AT5.

538 lag in aanloop naar Koninginnedag dit jaar overhoop met de gemeente Amsterdam, omdat het stadsbestuur geen groot feest meer wilde op het Museumplein. Voor het EK heeft de gemeente echter aangekondigd dat grote schermen vanaf de kwartfinale in principe mogen.

Begin juni hoopt Radio 538 groen licht te krijgen. Tijdens het WK in 2010 organiseerde het radiostation ook grote feesten op het Museumplein met megaschermen om de wedstrijden te volgen.