Amsterdam Bewaar

PVV Almere blijft bijeen

Toon van Dijk, fractievoorzitter van PVV Almere.
Toon van Dijk, fractievoorzitter van PVV Almere. © ANP

De PVV-fractie in Almere heeft unaniem besloten de nieuwe raadsperiode met negen man in te gaan. Dat heeft de fractie laten weten. 'De linkse media en politiek correcte kliek hebben ons niet uit elkaar weten te spelen' aldus de Almeerse fractievoorzitter Toon van Dijk.

Afgelopen weekeinde distantieerden acht van de negen raadsleden zich van de uitspraken van Geert Wilders over 'minder Marokkanen' na de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag. Alleen de nummer 2 op de Almeerse kieslijst, Chris Jansen die tevens fractievoorzitter is van de PVV in de Provinciale Staten van Flevoland, bleef achter Wilders staan.

Jansen werd zaterdag uit de raadsfractie gezet omdat hij volgens Van Dijk 'een eigen koers zou varen' en een 'verkeerde voorstelling van zaken had gegeven'. Jansen zei toen dat hij nog het enige PVV-raadslid in Almere was en dat de andere acht 'onder een andere naam verder moesten gaan'.

Maandagavond heeft de PVV in Almere de gelederen weer gesloten, inclusief Jansen, blijkt uit een verklaring van de fractie. Fractievoorzitter Van Dijk wil pas na de raadsvergadering van dinsdagavond een toelichting geven, zo liet hij maandagavond laat weten.

De PVV is met negen zetels de grootste partij in de Almeerse gemeenteraad. Ruim één op de vijf stemmen ging vorige week woensdag bij de raadsverkiezingen naar de partij van Wilders.