Amsterdam Bewaar

PvdA wil toeristische helikoptervluchten weren

Voor 299 euro biedt Heliams.com vergelijkbaar uitzicht aan
Voor 299 euro biedt Heliams.com vergelijkbaar uitzicht aan © Dingena Mol

Iedere zaterdag kan de vermogende toerist een vlucht boven Amsterdam maken. Dit tot onvrede van PvdA Amsterdam.

299 euro kost het. Dan heb je ook wat: 20 minuten in een helikopter vliegen boven de stad. Daarnaast kan je een stoel naast het raam boeken (25 euro extra), of een stoel in de cockpit (50 euro extra). Er is ook een upgrade: voor 999 euro heb je de helikopter 20 minuten voor jezelf.  

Sinds 1 april biedt het bedrijf Heliams.com vluchten boven de stad aan: iedere zaterdag vertrekt een helikopter vanuit het Westelijk Havengebied. Het is weliswaar niet het uitzicht op de stad vanuit de ruimte dat de ESA vorige week publiceerde, maar beslist aardig. 

Volgens de PvdA-fractie in de stad is dit onwenselijk. "Toeristische vluchten boven de stad zijn een rare toevoeging aan het arsenaal van zuiptours en bierfietsen," zegt raadslid Dennis Boutkan. "De oprichters van dit bedrijf realiseren zich denk ik niet dat het voor geluids- en ook stankoverlast zorgt."

De PvdA is van plan raadsvragen in te dienen in de vergadering van woensdag. "Het bedrijf is start nu met een uitgebreide zichtbaarheidscampagne, daar moet zo snel mogelijk iets aan gedaan worden. Helikoptervluchten hebben geen toegevoegde waarde," aldus Boutkan.