Privédetective filmt seksuele massages, salon moet sluiten

Een massagesalon in Osdorp moet van de rechter sluiten wegens het geven van erotische massages. Van de erotische handelingen maakte een privédetective geheime filmopnamen.

David Hielkema
Foto van een Chinese massagesalon in 2011 waar ook spermasporen werden aangetroffen. Beeld ANP
Foto van een Chinese massagesalon in 2011 waar ook spermasporen werden aangetroffen.Beeld ANP

In 2018 werd de massagesalon op last van de gemeente al drie maanden gesloten nadat er spermasporen van verschillende mannen waren aangetroffen. De verhuurder van het pand, stichting Tussen Meer, werd toen door de rechter verantwoordelijk gehouden voor het gedrag van haar huurder.

Onderbroek aanhouden

De massagesalon mocht weer open, omdat de uitbaatster beloofde geen seksuele handelingen meer te verrichten en huisregels opstelde waarin stond dat de bezoeker zijn ondergoed moest aanhouden.

Zeker van de zaak dat de massagesalon zich ook aan de regels houdt, was Tussen Meer niet. Een privédetective werd ingehuurd die moest uitzoeken of er nog seksuele massages werden gegeven. De detective is in 2019 vier keer langs de salon geweest, waar hij drie keer naakt op de massagetafel eindigde en een erotische massage kreeg. Hier maakte hij ook geheime filmopnamen van.

Stichting Tussen Meer spande een rechtszaak aan tegen de massagesalon, die deze week plaatsvond. De rechter besloot ter zitting geen gebruik te maken van het aanbod om de filmbeelden te bekijken en nam genoegen met de verklaringen van de detective.

Gezellige massage

In het rapport van de detective staat dat hij naakt op de massagetafel ging liggen en de vrouw bij het masseren steeds dichter bij zijn genitaliën bewoog, om deze vervolgens een aantal keer aan te raken. Hierna vroeg de vrouw aan hem om zich om te draaien. ‘Nadat ik hieraan gevolg had gegeven voelde ik dat de vrouw mijn genitaliën insmeerde met massageolie en vervolgens vastpakte en begon te bewegen. Ik vertelde de vrouw na ongeveer een minuut dat ik niet ‘in the mood’ was.’

In opdracht van de stichting is de detective vervolgens nog twee keer langs geweest bij de massagesalon, waar vergelijkbare situaties zich afspeelde. ‘Ik hoorde dat de vrouw mij vroeg of ik een ‘gezellige massage’ wilde waarop ik instemmend antwoordde. De vrouw begon hierop mijn genitaliën te masseren nadat zij deze met een flinke hoeveelheid massageolie had ingesmeerd. Na enige minuten vertelde ik de vrouw € (…) te zullen overmaken aangezien een erectie uitbleef.’

Volgens de eigenaar van de massagesalon bieden ze nooit seksuele diensten aan en zouden de masseurs nooit het geslachtsdeel hebben aangeraakt. Ook zou het ‘uitlokking’ zijn geweest dat de detective zijn onderbroek uit heeft gedaan.

Uitspraak

De rechter kreeg in het rapport tevens drie zwart-wit foto’s te zien waarop de ontblote billen, het geslachtsdeel en handelingen van de massage te zien is.

De rechter had genoeg aan het rapport en de foto’s, waarop besloten werd dat de massagesalon per 31 december 2019 moet sluiten. Daarnaast moet het een boete betalen van 4.037,75 euro aan Tussen Meer.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden