Nieuws

Prinses Margriet heropent Verzetsmuseum in Amsterdam

Prinses Margriet heeft donderdagavond het Verzetsmuseum in Amsterdam heropend. De vaste tentoonstelling is geheel vernieuwd en volledig toegankelijk gemaakt voor mensen met een visuele of auditieve beperking. Margriet mocht de tentoonstelling als eerste bezoeken samen met Mireille de Muijnck, de visueel beperkte adviseur van het museum.

Het Parool
De vaste tentoonstelling in het Verzetsmuseum is geheel vernieuwd  Beeld ANP
De vaste tentoonstelling in het Verzetsmuseum is geheel vernieuwdBeeld ANP

De prinses werd verwelkomd door De Muijnck, museumdirecteur Liesbeth van der Horst, commissaris van de Koning in Noord-Holland Arthur van Dijk en locoburgemeester Reinier van Dantzig.

Samen maakten ze een wandeling langs de diverse onderdelen van het museum. Onder meer de thema’s onderduiken, meevechten met de geallieerden en samenwerking binnen het verzet komen aan bod. Jeangu Macrooy zong bij de opening zijn lied Birth Of A New Age.

Prinses Margriet had veel aandacht voor een apparaatje dat werd gebruikt om stoorzenders van Radio Oranje te filteren. De prinses vroeg hoe zo’n apparaat, dat mensen zelf knutselden thuis, dan precies werkt en merkte verbaasd op dat ze niet wist van het bestaan ervan.

Na de wandeling door de tentoonstelling ging de prinses in gesprek met de samenstellers van de tentoonstelling, de adviseurs voor inclusie en nabestaanden van verzetsmensen.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden