Poppodium Paradiso zet kwart van personeel op straat

Bij Paradiso verdwijnen 60 van de 230 banen. Het poppodium ziet zich genoodzaakt vanwege de ‘beperkte mogelijkheden die een 1,5 metersamenleving de komende periode’ biedt.

Paradiso. Beeld Hollandse Hoogte /  ANP Kippa
Paradiso.Beeld Hollandse Hoogte / ANP Kippa

Niet alleen tijdelijke contracten zijn sinds half april niet verlengd, ook tien procent van de vaste contracten wordt beëindigd om de coronacrisis het hoofd te bieden. “Het is overduidelijk dat Paradiso een van de laatste plekken in Nederland is die weer op volledige capaciteit mag draaien. Daarmee treft de coronacrisis ons extra zwaar en is de onzekerheid zo nog groter,” aldus interim-directeur Michiel Kleiss.

De interim-directeur geeft aan dat Paradiso in zwaar weer verkeert. De NOW-regeling houdt het poppodium nu overeind en de financiële reserves raken snel op. Paradiso is voor 94% afhankelijk van eigen inkomsten.

“Hoewel er uitzicht is op een substantieel extra bedrag aan steun vanuit de overheid, maakt dat geen einde aan de financiële onzekerheid en dekt dit nog niet het geld dat wij maandelijks verliezen,” gaat Kleiss verder.

“Paradiso gaat het zonder deze reorganisatie niet redden. En zelfs dan is de toekomst nog onzeker. Pas met sectorspecifieke maatregelen zoals het verlengen van de NOW-regeling. tot maart 2021, krijgt Paradiso perspectief op een toekomst.”

Ook het bekende poppodium 013 in Tilburg kondigde vorige week ontslagen aan. Daar werden tien arbeidsplaatsen geschrapt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden